Utasbiztosítás kötés gyorsan és egyszerűen

Gyakori kérdések

Főbb termékváltozások az Aegon Biztosító utas- és útlemondási termékeiben


Hatályos 2022.01.10-től

Világlátó utasbiztosítás

1. Előzetes engedély alapján fedezetbe vonható a külföldi fizikai munka is. Ez eddig is így volt, de szabályzat szintjén nem jelent meg. Ennek megfelelően a poggyászbiztosítás kizárásaiban is említést teszünk arról, hogy a megfelelő záradék esetében a „munkaeszköz” és „szerszám” nem esik kizárás alá.

2. Bevezetésre kerül a Diákbérlet. Diákbérlet biztosítottja olyan személy lehet, aki a szerződéskötéskor nem töltötte be a 30. életévét, ösztöndíjprogram vagy hivatalos nyelvtanfolyam céljából tartózkodik külföldön, és alkalmankénti külföldi tartózkodása nem haladja meg a 180 napot.

3. Szolgáltató hiányában ideiglenesen kivezetésre kerül a Légi utasok kártalanítás iránti követeléseinek érvényesítésével kapcsolatos eljárás költségének átvállalása

4. Új, egységes fejezetben (XIV. fejezet) tárgyaljuk a Covid-19 vírussal kapcsolatos beépített és kiegészítő szolgáltatásokat. Ezzel az a célunk, hogy átláthatóbbá, érthetővé tegyük a vonatkozó szabályokat, az elérhető szolgáltatásokat.

5. Sürgősségi fogászati ellátás limitje emelkedett, a szolgáltatási és díjtáblában jelzettek szerint

6. Szolgáltatási tábla kiegészült a Covid-19 módosításait tartalmazó táblázattal és önálló sorként tartalmazza a Diákbérlet csomagonkénti díját is.

7. A biztosítási kötvény a Covid-19 vírussal kapcsolatosan magyar és angol nyelven részletesen tartalmazza a megkötött biztosítási csomaghoz tartozó szolgáltatásokat és azok limitjeit.

Compass utasbiztosítás

1. Előzetes engedély alapján fedezetbe vonható a külföldi fizikai munka is. Ez eddig is így volt, de szabályzat szintjén nem jelent meg. Ennek megfelelően a poggyászbiztosítás kizárásaiban is említést teszünk arról, hogy a megfelelő záradék esetében a „munkaeszköz” és „szerszám” nem esik kizárás alá.

2. Bevezetése kerül a Diákbérlet. Diákbérlet biztosítottja olyan személy lehet, aki a szerződéskötéskor nem töltötte be a 30. életévét, ösztöndíjprogram vagy hivatalos nyelvtanfolyam céljából tartózkodik külföldön, és alkalmankénti külföldi tartózkodása nem haladja meg a 180 napot

3. Szolgáltató hiányában ideiglenesen kivezetésre kerül a Légi utasok kártalanítás iránti követeléseinek érvényesítésével kapcsolatos eljárás költségének átvállalása

4. Új, egységes fejezetben (XV. fejezet) tárgyaljuk a Covid-19 vírussal kapcsolatos beépített és kiegészítő szolgáltatásokat. Ezzel az a célunk, hogy átláthatóbbá, érthetővé tegyük a vonatkozó szabályokat, az elérhető szolgáltatásokat.

5. Sürgősségi fogászati ellátás limitje emelkedett, a szolgáltatási és díjtáblában jelzettek szerint.

6. Szolgáltatási tábla kiegészült a Covid-19 módosításait tartalmazó táblázattal és önálló sorként tartalmazza a Diákbérlet csomagonkénti díját is.

7. A biztosítási kötvény a Covid-19 vírussal kapcsolatosan magyar és angol nyelven részletesen tartalmazza a megkötött biztosítási csomaghoz tartozó szolgáltatásokat és azok limitjeit.

Útlemondás biztosítás

1. Módosult a Biztosított személyét érintő szabályozás. Egységes szerkezetben az útlemondás biztosítás biztosítottjainak is ugyanolyan kritériumoknak kell megfelelniük, mint az utasbiztosítások esetében. Vagyis olyan 90 év alatti, bejelentett állandó magyar lakcímmel vagy érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy lehet Biztosított, aki Magyarországon érvényes általános egészségbiztosítással (tb) rendelkezik. Biztosított lehet továbbá az a Magyarországgal határos ország területén élő személy is, akinek ebben az országban van állandó lakhelye és rendelkezik a saját országában érvényes kötelező egészségbiztosítással (tb).

2. Kikerültek a szabályzatból olyan fogalmak, amelyek szorosan nem kötődnek a biztosítási területhez és nem jelenik meg a biztosítási termékszerkezetben sem (pl. lemondási díjjal terhelt időszak).

3. Pontosításra került a kockázatviselési időszak, annak kezdetének és végének definíciója. A biztosítási időszak kezdete a biztosítási szerződés megkötésének napja, vége pedig a szerződésben megjelölt lejárati nap 24. órája, vagy korábbi indulás esetén az utazás megkezdésének időpontja. A kockázatviselés tartama nem haladhatja meg a 365 napot.

4. A nem Magyarországról induló hajós utak esetében a kockázatviselés vége a hajóra szállásig (Check-in) tart.

5. A Z1 jelű záradékkal ellátott útlemondási biztosítások esetében a karanténba kerülés biztosítási eseményének körét kibővítettük az akkreditált labor által névre szólóan kiállított pozitív PCR teszt-tel is, amelyet a kárrendezéshez is be kell nyújtani.


Sízők felelősségbiztosítására vonatkozó leírás

Az alábbi linkre kattintva letölthető a sízők felelősségbiztosítására vonatkozó leírás:
Aegon Világlátó SZLALOM utasbiztosítás
Aegon Compass utasbiztosítás

Miért érdemes nálunk utasbiztosítást kötni, külföldre utazás előtt?

Mert nálunk utánajárás, sorban állás nélkül köthető utasbiztosítás, online. Az online utasbiztosítás kötés további előnye, hogy a kockázatviselés akár azonnal, a díj befizetését követően megkezdődhet.

Mennyire bonyolult a külföldre való utas biztosítás online kötése?

Oldalunkon lépésről-lépésre végigvezetjük Önt az utazási biztosítás online kötési folyamatán. Végül átirányítjuk a kötés során választott fizetési módot üzemeltető pénzintézet biztonságos fizetési oldalára, ahol befizethető az utasbiztosítás díja. Ezt követően e-mailben elküldjük a biztosítási kötvényt, és a biztosítottak kinyomtatható fedezet igazolásait.

Hogyan fizethetem az utasbiztosítás díját?

Az utasbiztosítás kötési folyamatának végén bankkártyájával tudja kifizetni a biztosítás díját. A sikeres díjfizetés után az Ön által megadott e-mail címre megküldjük utasbiztosítási kötvényét és fedezetigazolását.

Hogyan jelentsem be a külföldön történt kárt?

Hívja haladéktalanul az ügyfélszolgálatunkat, adja meg a telefonszámát; visszahívjuk! Részletesen mondja el, hogy mi történt, és kövesse az ügyfélszolgálatunk iránymutatását!

Hogyan kapom meg az utasbiztosításról szóló igazolást?

A sikeres szerződéskötést és az utasbiztosítás díjának befizetését követően azonnal letölthető az utasbiztosításI kötvény és a biztosítottak nevére kiállított fedezeti igazolás. Sikeres kötést követően ezeket a folyamat során megadott email címre is továbbítjuk.

Magamnál kell-e tartanom a kötvényt külföldi utam alatt?

Nem szükséges! Elegendő a fedezetigazolás is, , de a gyakorlatban erre is ritkán van szükség, hiszen a személyazonosság igazolását követően a Segítségnyújtó pontosan látja, hogy Ön milyen biztosítási fedezettel rendelkezik.

Mennyi időm van a kárbejelentésre?

A mielőbbi segítségnyújtás érdekében, ajánlott a káresemény bekövetkezte után azonnal felhívni a segítségnyújtó vonalat (+36 1 477 4900), Amennyiben nem tájékoztatja biztosítót,  az visszautasíthatja a költségek térítését vagy előfordulhat, hogy ezt csak egy csökkentett limit összeg erejéig fogja megtenni.

Mikor érdemes megkötnöm a biztosítást?

Ajánlott minél előbb megkötni annak érdekében, hogy nehogy véletlenül megfeledkezzen róla. Szabadon megválasztható az utazás kezdő időpontja, amikortól a fedezet érvényes lesz. A legfontosabb kritérium, hogy Magyarország területén kell tartózkodnia minden biztosítottnak a szerződés megkötésének pillanatában. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, a biztosító megtagadhatja a szolgáltatást.

Milyen adatokra lesz szükségem az utas biztosítás online kötéséhez?

Amennyiben Ön köti meg a szerződést, akkor a személyes adatokon kívül az elutazás, valamint a hazaérkezés dátumára, az úticél ismeretére lesz szüksége. Amennyiben nem egyedül utazik, és az utastársaira is Ön köti meg az utasbiztosítást, akkor ismernie kell az utazók nevét és születési dátumát is.

Milyen költségeket térít az utasbiztosítás?

Általánosságban elmondható, hogy a sürgősségi kórházi ellátás, betegszállítás, bizonyos esetekben a kórházban lévő biztosítottat meglátogató hozzátartozó kiutaztatását és szállásköltségeit fedezik, illetve többségük poggyászbiztosítást is tartalmaz. A részletekért, kérjük, tanulmányozza át  az adott biztosítás Szerződési feltételeit és a Szolgáltatási és díjtábláját

Mire kell hivatkoznom, ha kárt jelentek be?

Kár esetén ajánlott hívnia minél hamarabb a segítségnyújtó vonalat a +36 1 477 4900 telefonszámon. Adja meg a kért személyes adatokat, ezzel azonosítjuk Önt, a biztosítottak között. Részletesen mondja el, hogyan következett be a kár. Segítségnyújtó szolgálatunk megszervezi a szükséges sürgősségi orvosi ellátást, betegszállítást és az egyéb szolgáltatásokat. A segítségnyújtó mindent megtesz annak érdekében, hogy a felmerülő költségeket ne Önnek kelljen a helyszínen kifizetnie. Nem minden kórház, orvos fogadja el az utólagos fizetést, így előfordulhat, hogy Önnek kell megelőlegezni a költségeket, amit a hazaérkezést követően kifizetünk. Ne felejtsen el mindenről számlát kérni!

Nem kaptam választ a kérdésemre, kihez fordulhatok?

Munkatársaink örömmel állnak rendelkezésére. A weboldal alján található kérdés beküldő doboz segítségével léphet kapcsolatba a segítségnyújtó szolgáltató szakembereivel.

Kérdésem van

Amennyiben nem talált választ kérdésére, szakembereink állnak rendelkezésére:

Tagunk vagy már?
Gyakori kérdések

Sok kérdés merülhet fel egy utazási biztosítással kapcsolatban. Mi megválaszoljuk!

Gyakori kérdések, tippek →
Tippek, cikkek